Scroll To Top
Son Yazılar

KIYMALI KREP BÖREĞI


KIYMALI KREP BÖREĞİ












●Hamur

• 2 su bardağı Süt
• 1 Yumurta
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 2 su bardağı Un
• Karabiber
• Tuz


●Iç Harç

• 300 gr Kıyma
• 1 adet Soğan
• Azıcık kırmızı Dolmalık Biber
• Sıvıyağ
• Maydonoz
• Kırmızı tatlı Tozbiber
• Pulbiber
• Tuz


● Beşamel Sos

• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı tepeleme Un
• 2 su bardağı Süt
• Azıcık Karabiber
• Azıcık Tuz


●Yapılışı

Krep hamuru icin bir kabın icine süt, yumurta, sıvıyağ, karabiber ve tuz koyalım ve çırpma teliyle karıştıralım. Sonra Un ilave ederek çırpalım. Kekden daha akıcı bir kıvam olmasına dikkat edelim. Koyu olduysa süt ilave edebilirsiniz. Hamuru Sürahi'nin içine boşaltalım ki tavaya dökmesi basit olsun. Tavaya (26cm) peçete ile hafif yağ sürelim. Hamuru ortasına dökelim ve tavayı hafif sağa sola doğru eğelim ki hamur tabanın her yerini kaplasın. Iki taraflı pişirelim. Ortalama 7 adet Krep çıkacaktır. Iç harç icin tavaya kıyma koyalım ve kavuralım. Sonra sıvıyağ, soğan, biber, pulbiber, tozbiber ve tuz ilave edelim. 2-3 dakika sonra ocaktan alalım ve maydonoz ilave edelim. Beşamel sos icin küçük tencereye sıvıyağ ve un koyalım, karıştıralım. Ocağa alalım ve göz göz olunca hemen sütü ilave edip hızlı ve sürekli karıstıralım. Tuz ve karabiber ekleyelim. Koyu ama akıcı kıvam olması gerekiyor. Koyu olduysa süt ilave edebilirsiniz. Krebin bir tanesini tezgaha alalım. iç harc koyalım ve harcın üzerine bir kaşık beşamel sos dökelim. Krebin kenarlarını ice doğru katlayalım ve saralım. Kağıtlı Borcama yerlestirelim. Kreplerin üzerine birer kaşık Beşamel sos dökelim. Kaşar peyniri serpelim. 200 ºC fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Ister sıcak ister ılık servis yapabilirsiniz. Iç harç olarak ispanak veya patates gibi istediğiniz malzemeyi koyabilirsiniz...








































Share This:

No Comment to " KIYMALI KREP BÖREĞI "