Scroll To Top
Son Yazılar

CEVIZLI IRMIK TATLISI ~Resimli


CEVIZLI IRMIK TATLISI ~Resimli





●Malzemeler

• 6 adet Yumurta
• 1 su bardağı Şeker
• 1 su bardağı Sıvıyağ
• 1 Vanilya Şekeri
• 1 Kabartma Tozu
• 1 su bardağı Un
• 1 su bardağı Irmik (Grieß)
• 1,5 su bardağı kıyılmış Ceviz


●Şerbet

• 3, 5 su bardağı Şeker
• 4 bardak Su
• 1/8 Limon


●Süslemek icin

• Hindistan Cevizi
• Kaymak


●Yapılışı

Tencereye şeker, su ve limon koyalım. Kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra ocaktan alalım. Soğumaya bırakalım. Bir kabın icinde yumurtaları mikserle çırpalım. Sonra sürekli çirparak şeker, sıvıyağ, vanilya şekeri, kabartma tozu, Un, irmik ve ceviz ilave edelim. Büyük yuvarlak borcamı (30cm) margarinle yağlayalım ve her tarafına un serpelim. Keki icine dökelim. Önceden ısıtılmış 150ºC fırînda alt üst kızarana kadar pişirelim. Yaklaşık 40 dakika. Fırından çıkaralım ve 10 dakika sogumaya bırakalım. Dilimlere keselim ve soğuk şerbeti kepçe yardımıyla üzerine dökelim. Hindistan Cevizi ile süsleyelim. Arzuya göre kaymak ile servis yapalım...















Share This:

No Comment to " CEVIZLI IRMIK TATLISI ~Resimli "