Scroll To Top
Son Yazılar

GÖCELI MANCAR (Kara lahana yemeği) ~Resimli


GÖCELI MANCAR (KARA LAHANA YEMEĞI) ~Resimli 



(Bartın yöresine aittir)


●Malzemeler

• 1 kilo Kara Lahana
• 4 yemek kaşığı Mısır Göcesi
• 1 yemek kaşığı Bulgur
• 1 yemek kaşığı Pirinç
• 1 yemek kaşığı Salça
• 1 adet Soğan
•  Azıcık kırmızı Dolmalık Biber
• Su
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz



●Yapılışı

Lahanaları yıkayalım ve ince sekilde doğrayalım. Tencereye bol su koyalım ve kaynatalım. Sonra lahanaları icine koyalım ve 15 dakika haşlayalım. Lahanaları süzgecle icinden alalım. Bir kasenin icine göce, bulgur, pirinc ve 1 bardak kaynar su koyalım. Buharıyla haşlanması icin kasenin kapaģını kapatalım. Tencerede sıvıyağ, doğranmış soğan ve biber kavuralım. Salça, pulbiber ve karabiber ilave edelim. Karıstırdıktan sonra haşlamış olduğumuz lahanaları ekleyip karıştıralım. Lahanaların seviyesine kadar su ilave edelim. ( Ben lahanaları haşladığım suyu kullanıyorum). Tuz ilave edelim. Sonra ıslamış olduğumuz göceleri üzerine serpiştirelim ama yarım saat karıştırmayalım.Tencerenin kapağını kapatalım. Orta ateste ortalama 1,5 saat pişirelim. Arada karıştırmayı unutmayalım. Düdüklü tencerede yaparsanız pişme süresi kısalacaktır.

Mısır Göcesi nedir : Taze Mısır taneleri kurutulur ve değmende övütülür.
Not: Göce yoksa bulguru fazla koyabilirsiniz...























Share This:

No Comment to " GÖCELI MANCAR (Kara lahana yemeği) ~Resimli "