Scroll To Top
Son Yazılar

KARAKIZ PASTASI ~ RESİMLİ


KARAKIZ PASTASI ~ Resimli 





¤ Malzemeler

~ 4 adet Yumurta
~ 1 su bardağı Şeker
~ 1 su bardağı Sıvıyağ
~ 1 su bardağı Süt
~ 3-4 yemek kaşığı Kakao (Pasta icin)
~ 1 paket Vanilya Şekeri
~ 1 paket Kabartma Tozu
~ 2,5 su bardağı Un


¤ Krema

~ 3 adet Sıvı Krema ( Schlagsahne )
~ 3 adet Krema sertlestirici ( Sahnefest )
~ 250 gr Süzme Peynir (Quark)
~ 1 paket Vanilya Şekeri


¤ Şerbet

~ 2 su bardağı Şeker
~ 2,5 su bardağı Su
~ 7-8 damla Limon


¤ Üstüne

~ Hindistan Cevizi (Kokosnuss)
~ Bitter Kürvertür Cikolata (Kurverture)
~ Pişirdiğimiz Kekden biraz parça


¤ En üstüne

~ Kırık Bitter Cikolata (geraspelte Schokolade)



¤ Yapılışı

Şerbet icin tencereye şeker, su ve limon damlasi koyalım. Ocaga koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan tam 10 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Krema icin bir kabın icine krema, krema sertlestirici, süzme yoğurt, vanilya şekeri koyalım ve mikserle sertlesinceye kadar çırpalım. Buzdolabinda dinlendirelim.
Kek icin bir kabın icine yumurta koyalım ve mikserle çırpalım. Sonra sırasıyla şeker, sıvıyağ, süt, kakao, vanilya şekeri, kabartma tozu ve un ilave ederek akıcı bir hamur elde edelim. Uzun borcamı (25×35 cm) margarinle yağlayalım ve unlayalım. Keki icine dökelim ve önceden ısıtılmış 180ºC fırında 25-30 dakika pişirelim. Kürdanla kontrol edelim. Fırından çıkaralım ve soğumaya bırakalım. Kekin üzerinenden ince parcalar keserek kenara alalım. Kekin üzerine şerbeti dökelim ve sonra kremayı yayalım. Kenara aldığımız kek parçalarını ufalayalım. Icine kürvertür cikolata rendeleyelim, hindistan cevizi ilave edelim ve karıstiralim. Kremanın üzerine serpelim. En üzerinede kırık çıkolata parçaları serpelim ve en az 4-5 saat buzdolabinda dinlendirelim.  ( Bir gün sonra yediğiniz zaman tadı cok daha güzel olacaktır.)


Not: Krema sertlestirici yerine 1-2 yemek kaşığï Toz Kremşanti kullanabilirsiniz





                    













Share This:

No Comment to " KARAKIZ PASTASI ~ RESİMLİ "