Scroll To Top
Son Yazılar

SEBZELİ JÜLYEN ET SOTE TARİFİ ~ RESİMLİ


SEBZELİ JÜLYEN ET SOTE TARİFİ~ RESİMLİ 






■ Malzemeler

• 500 gr Et (Dana)
• 1-2 adet Domates
• 3-4 adet Sivribiber
• Yarım dolmalık kırmız Biber (Paprika)
• Yarım dolmalık sarı Biber (Paprika)
• 1 adet Havuç
• 2 orta Soğan
• 1 diş Sarımsak
• 1 yemek kaşığı Tereyağ
• 1 yemek kaşığı Sirke
• 1 tatlı kaşığı Biber Salça
• Tatlı Tozbiber
• Karabiber
• Pulbiber
• Kekik
• Tuz
• Sıvıyağ


■Yapılışı

Etleri jülyen usulü doğrayalım ve yıkayalım. Tavaya et, tereyağ, sirke koylım ve kısık ateste suyunu çekene kadar kavuralım. Bu arada dolmalik biber, soğan, havucuda jülyen doğrayalım. Domateslerin kabuklarini soyalım ve küp küp doğrayalım. Sarımsağı rendeleyelim. Sivribiberi verev seklinde keselim. Kavrulan etin icine ilk önce sıvıyağ, havuc, salça, sarımsak ilave edelim. Yaklasik 30-40 saniye soteleyelim. Sonra soğan, dolmalık biber, sivribiber,tozbiber, karabiber, pulbiber, kekik ekleyelim devam soteleyelim. En son domates ve tuz ilave edelim ve sebzeler istediginiz kıvama gelene kadar pisirelim...

Not: Arzu ederseniz icine Mantar ilave edebilirsiniz..
Jülyen: Yaklaşık işaret parmağı kalinliginda ve uzunlugunda dograma işlemi









Share This:

No Comment to " SEBZELİ JÜLYEN ET SOTE TARİFİ ~ RESİMLİ "