Scroll To Top
Son Yazılar

CEVİZLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ


 CEVİZLİ KADAYIF TATLISI ~RESİMLİ 





■ MALZEMELER

• 400 gr Kadayıf
• 200 gr Tereyağ
• Çekilmis Ceviz


■ Şerbet

• 1,5 su bardagi Şeker
• 1,5 su bardagi Su
• Kücük parca Limon


■ Yapılışı

Tencereye şeker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 15 dakika sonra ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
Tavada tereyag eritelim ama kızdirmayalim.
Kadayifi elinizle parcalayalim. Tereyag ekleyelim ve harmanlayalim. Yuvarlak Borcami yağlayalim ve kadayifin yarisini icine yayalim. Tepsi veya tencere tabaniyla kadayiflarin üzerine sıkıca bastiralim. Bol Ceviz serpelim ve geri kalan kadayiflari uzerine yerlestirelim. Tekrar üzerine sıkıca bastiralim. Önceden ısıtılmış 200°C fırında kızarana kadar pisirelim. Fırından çıkaralım ve soğuk serbeti kadayifin üzerine dökelim. 1 saat dinlendirelim ve dilimleyip servis yapalim..

















Share This:

No Comment to " CEVİZLİ KADAYIF TATLISI TARİFİ ~ RESİMLİ "