Scroll To Top
Son Yazılar

AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ~ RESİMLİ


AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ~ RESİMLİ




●Malzemeler

• 600 gr Dana Kıyma
• 6-8 diş Sarımsak
• 6 dilim (100gr) Ekmek içi
• Tuz
• Arzuya göre köftelik Çember Yağı


● Yapılışı

Ilk önce ekmekleri ufalayalim ve 1-2 yemek kasigi suyla hafif islatalim. Sarimsaklari ince sekilde dograyalim. Köfteleri genis bir tepsiye alalim sarimsak, ekmek, tuz ekleyelim ve 10- 15 dakika elle harmanlayarak karistiralim. En az iki saat dinlendirelim. Ceviz büyüklüğünde parcalar koparalim. Iki avcumuzun arasina alalim ve bastirarak inceltelim. Sekli yuvarlak ve ince olmasi gerekiyor. Izgarada arkali önlü pisirelim. Sicak servis yapalim.

Not: Ev grilinde, firinda veya yagsiz tavada ayni islemi uygulayabilirsiniz.
Kiyma cekme makineniz varsa ekmekleri cekebilirsiniz. Çember yağinida kiymayla birlikte makineden geciriniz.











Share This:

No Comment to " AKÇAABAT KÖFTE TARİFİ~ RESİMLİ "