Scroll To Top
Son Yazılar

ELMAS KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ


ELMAS KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ



■ Malzemeler

• 200 gr oda sıcaklığında Tereyağ
• 1 adet oda sıcaklığında Yumurta
• 3 yemek kaşığı Kakao
• 4 yemek kasigi Pudra Şekeri
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 tatlı kaşığı Kabartma tozu
• 2- 2,5 su bardağı Un



■ Bulamak icin

• 5-6 yemek kaşığı Şeker



■ Çikolata icin

• 50 gr Kurvertür Çikolata
• 1 yemek kaşığı Nutella



■ Üzeri icin

• Damla Çikolata
• Krokan (Krokant)



■ Yapılışı

Bir kabın icine tereyağ, yumurta, pudra sekeri koyalım ve mikserle cirpalim. Kakao, vanilya sekeri, kabarma tozu koyalım ve devam cirpalim.  Un ekleyerek elle yoğuralım. Küçük parcalar koparıp yuvarlayalim ve sekere bulayalim. Tepsiye dizelim ve bir parmağımızla ortasina cukur acalim. Önceden ısıtılmış 175ºC firinda 15-20 dakika pisirelim.  Çikolatayi benmari usulu eritelim ve icine nutella karistiralim. Kurabiyelerin ortasina cikolata koyalim ve üzerine krokan ve damla cikolata serpelim.


Benmari usulü : Büyük tencerenin icine su koyalim. Küçük tencerenin icine cikoata koyalim. Büyük tencerenin icine küçük tencereyi yerlestirelim ve ocagi yakalim. Küçük tencerenin icine su girmemesine cok dikkat edelim.












Share This:

No Comment to " ELMAS KURABİYE TARİFİ~ RESİMLİ "