Scroll To Top
Son Yazılar

SUSAMLI EV EKMEĞİ TARİFİ~RESİMLİ


SUSAMLI EV EKMEĞİ TARİFİ~RESİMLİ




● Malzemeler

• 1 kilo Un
• 1 adet Yaşmaya
• 2 tatlı kasigi Tuz
• 4 yemek kaşığı Siviyağ
• 1 adet Yumurta akı
• 2 su bardağı ılık Süt
• 1,5 su bardağı ılık Su


● Toparlamak icin 
• Ortalama yarım su bardağı Un
• 2 yemek kaşığı Sıvıyağ


●Üzeri icin
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 tatlı kaşığı Sıvıyağ
• Susam



●Yapılışı

Bir kabın icine sırasıyla un, maya, tuz, sıvıyağ, yumurta akı, süt, su koyalım ve mayayı eriterek elle yoguralim. Ele yapisacaktir ama yumusak bir kivamda olacaktir. Azar azar (yarim su bardağı) un ilave edelim ve yoguralim. Tezgaha alalim ve devam yoguralim. Biraz daha tezgaha yapışır kivamda olmasi gerekiyor. Toparlamak icin üzerine sıvıyağ gezdirelim ve devam yoguralim. Tekrar kabın icine koyalım, poşete gecirelim ve mayalanmaya birakalim. Tekrar unlu tezgaha alalım ve top sekline getirelim. Sonra uzunca şekil verelim. Fırın tepsisine fırın kağıdı serelim ve hamuru üzerine yerlestirelim. Elimizle bastirarak hafif yayalim. Tekrar posete geçirelim ve 10 dakika dinlendirelim. Üzeri icin yumurta sarısının icine sıvıyağ koyalım ve karistiralim. Hamurun üzerine sürelim. Susam serpelim. Bıçakla uzunlamasına hafif bir cizik atalim (en fazla 1 cm derinliginde bir cizik). Fırının tabanına 1 kase su koyalim ve fırını 200 ºC ısıtalım. Hamuru fırına verelim. Icinin iyi pismesi icin 12-15 dakika sonra firinin ayarini 150ºC getirelim. 20 dakika sonra tekrar firinin ayarini 200ºC getirelim ve alt üst kizarana kadar, ortalam 8-10 dakika devam pisirelim. Firindan cikaralim ve sogumaya birakalim. Dilimleyip servis yapalim. 

Not: Hamuru iki parcaya kesipde şekil verebilirsiniz. Kesinlikle sicakken kesmeyelim. Arzu ederseniz ekmeklerinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.



























Share This:

No Comment to " SUSAMLI EV EKMEĞİ TARİFİ~RESİMLİ "