Scroll To Top
Son Yazılar

EKŞİLİ KISIR TARİFİ~ RESİMLİ 


EKŞİLİ KISIR TARİFİ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER

• 1 su bardağı ince kısırlık Bulgur
• 1 su bardağı kaynar Su
• Yarım kuru Soğan
• 1 yemek kaşığı Acı Biber Salçası
• 3 adet taze Soğan
• 1-2 adet Domates
• Bir parça Salatalık
• 6-7 yaprak Marul
• Sıvıyag
• Pulbiber
• Nar Ekşisi
• Sumak
• Limon
• Tuz


● Yapılışı
Bir kasenin icine bulgur, kaynar su koyalım ve agzini kapatalım. 10 dakika dinlendirelim. Kuru soğanı cok ince doğrayalım. Tavada 2 yemek kaşığı siviyag ve soğan kavuralım. Daha sonra salça, pulbiberi ekleyelim karistiralim. Bulguru ilave edelim ve 1-2 dakika sonra ocaktan alalim, sogumaya birakalim. Domateslerin kabuklarini soyalim. Taze soğan, salatalik ve domates doğrayalım. Bulgurun icine ilave edelim. Nar eksisi, sumak, limon, siviyag, tuz ekleyelim ve karistiralim. En son dogranmis marulu ilave edelim hafif karistiralim ve servis yapalim.












Share This:

No Comment to " EKŞİLİ KISIR TARİFİ~ RESİMLİ  "