Scroll To Top
Son Yazılar

CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ


CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ 





● MALZEMELER

• 2 adet Yumurta
• 1 cay bardağı Yoğurt
• 1 cay bardağı Süt
• 1 paket Vanilya Şekeri
• 1 paket Kabartma Tozu
• 2 yemek kasigi eritilmis Tereyağ
• 1 yemek kaşığı Sirke
• 1 fiske Tuz
• Aldigi kadar Un


● Arasi icin
• Cekilmis Ceviz
• Sıvıyağ


● Acmak icin
• Nışasta


● Üzeri icin
• Tereyağ


● Serbet
• 4 su bardagi Seker
• 4 su bardağı Su
• 15 damla limon



● Yapilisi
Tencereye seker, su, limon koyalım ve kaynamaya bırakalım. Kaynadiktan 15-18 dakika sonra ocaktan alalim. Soğumaya bırakalım.
Bir kabın içine yumurta, yoğurt, süt, vanilya sekeri, kabartma tozu, eritilmis tereyağ, sirke, tuz koyalım ve elle karıştıralım. Un ilave ederek yumuşak bir hamur elde edelim. 10 dakika dinlendirelim.
Hamuru 3 bezeye bölelim. Her bezeden 40 adet minik bezeler yuvarlayalim. Toplamda 120 minik beze olacaktir (3×40=120). Her bezeyi fincan altı tabağı büyüklüğünde nisasta yardimi ile acalim. Acilan 5 bezeyi üst üste koyalım ve tekrar nistayla büyüterek acalim. Büyük yuvarlak borcam büyüklüğünde acmaya özen gösterelim. Borcami sıvıyağ ile yağlayalım ve ilk hamuru icine yerlestirelim. Tekrar 5'li beze acmaya devam edelim. Borcamda 3 adet hamur oldugunda hafif siviyag gezdirelim ve ceviz serpelim.  Tekrar üzerine 3 adet hamur yerlestirelim ve siviyag, ceviz serpelim. Toplamda bir borcamda 12 adet acilmis hamur ve arasina 3 defa ceviz serpilmis olacaktir. 2. Borcami da ayni sekil yapalim. Bezeler bittikten sonra istediginiz sekil kesebilirsiniz..
Tavada tereyag eritelim ve hamurun üzerine esit miktarda gezdirelim. Köpügünü kullanmayalim. Önceden isitilis 150°C , 30 dakika pisirelim. Dereceyi 100°C getirelim ve 15 dakika devam pişirelim. Tekrar ayarini 150°C getirelim ve 25-30 dakika kizarana kadar pisirelim. Fırından çıkaralım ve 3-4 dakika bekletelim. Soguk serbeti üzerine gezdirelim. Dinlenmeye birakalim. 5-6 saat sonra servis yapalim.

Not: Bezeleri acarken yırtılma veya zedelenme olabilir. Arada kalacagi icin sorun olmayacaktir. En üst katı acarken özen gösterelim. Merdane veya oklavayla acabilirsiniz.. Iki büyük yuvarlak borcam tatlı cikacaktir. Siz arzu ederseniz tarifin yarisini kullanarak bir borcam tatli yapabilirsiniz.






























Share This:

No Comment to " CEVİZLİ BAKLAVA TARİFİ ~ RESİMLİ "