Scroll To Top
Son Yazılar

KARALAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ


KARALAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ 






● Malzemeler

• Karalahana
• 2 su bardağı Bulgur
• 1 su bardağı Pirinc
• 200 gr Kıyma
• 2 orta Soğan
• Yarım Dolmalik kırmızı Biber (Paprika)
• 1 adet Sivribiber
• Sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı domates Salçası
• 1 yemek kaşığı Biber Salçası
• 3 bardak Su
• Karabiber
• Pulbiber
• Tozbiber
• Tuz
• Nane


●Sos

• 1 cay bardağı Zeytinyağ
• 1 adet kücük Soğan
• 1 yemek kaşığı Salça


● Yapılışı

Kara lahanaları yıkayalım ve bol suyun icinde az haşlayalım. Sudan cîkaralım ve soğumaya bırakalım. Bulgur ve pirinçleri yıkayalım. Bir tavanin icine sıvıyağ dogranmış soğan ve biberleri soteleyelim. Salça,karabiber, pulbiber, nane, tozbiber ilave edelim ve karıstiralim. Kiyma ilave edelim ve kavuralım. Sonra bulgur, pirinc su ve tuz ekleyelim. Tavanin kapağini kapatalim ve suyunu cekinceye kadar orta ateste pisirelim. Pirinc ve bulgurlar biraz diri kalacaktir. Daha sonra ılımaya bırakalım. Düz tabağın üstüne bir tane yaprak yayalım ve başına serit halinde ic harc koyalim. Sağ ve sol kenarlari içe doğru katlayalım. Başindan sonuna kadar sıkıca saralım. Tencereye yan yana düzgün bir şekilde dizelim. Sarmaların yarısına gelecek şekilde soğuk su ekleyelim. Üzerine tuz ve bir kaç yemek kaşığı zeytinyağ gezdirelim. Pişerken sarmalar acilmasin diye tencerenin icini kaplayacak sekilde bir tabak yerlestirelim. Orta ateste yaklaşık 1 saat kadar pişmeye bırakalım. Icinden tabağı cıkaralım. Kücük bir tavanin icinde zeytinyağ ve ince dogranmis soğan kavuralım. Salca ekleyelim ve biraz daha kavuralim. Sosu sarmalarin üzerine dökelim ve biraz dinlendirdikten sonra servis yapalım....

















Share This:

No Comment to " KARALAHANA SARMASI TARİFİ ~ RESİMLİ "