Scroll To Top
Son Yazılar

KIYMALI KAPALI PİDE TARİFİ ~ RESİMLİ


KIYMALI KAPALI PİDE ~ RESİMLİ 





¤ MALZEMELER

~ 1 kilo Un
~ 2 adet Yumurta
~ 1 adet Yaşmaya
~ Yarım çay bardağı Sıvıyağ
~ 1 tatlı kaşığı Bal
~ 2 su bardağı ılık  Süt
~ 1 su bardağı ılık Su
~ Tuz


¤ Iç Harç

~ 400 gr Kıyma
~ 1 adet Soğan
~ 1 adet Sivribiber
~ 1 adet küçük Patates
~ 1 yemek kaşığı Biber Salçasi
~ Sıvıyağ
~ Pulbiber
~ Maydonoz
~ Tuz


¤ Üzerine

~ 1 adet Yumurta
~ 1 tatlı kaşığı Sıvıyağ
~ Susam veya Çörekotu




¤ Yapılışı

Bir kabın içine un, maya, tuz, yumurta, sıvıyağ, bal koyalım ve aldığı kadar su ve süt koyarak yumuşak bir hamur elde edelim. Ilk önce icinde mayayı eritelim ki daha güzel sonuç alalım. Poşetin içine geçirelim ve mayalanmaya bırakalım.
Iç harç icin tavaya sıvıyağ, doğranmış soğan, sivribiber ve rendelenmis patates koyalım. Kavurduktan sonra pulbiber, tuz, salça ve çig kıyma ilave edelim. Karıştırarak kavuralim. Ocaktan alalım ve doğranmış maydonoz ekleyelim..
Hamurdan ortalama 30 tane beze yuvarlayalım. Kurumaması icin üzerine poşet veya bez örtelim. Elimizle yağ ile oval şekilinde açalım. Iç harç koyalım ve uçları birlestirerek kapatalım. Tezgahda iki elimizle ileri geri yuvarlayarak uzatalım. Tepsiye yerleştirelim. Yumurta ve sıvıyağ karıştıralîm ve pidelerin üzerine sürelim. Susam veya çörekotu serpelim. Önceden ısıtılmış 200ºC fırında kızarana kadar pişirelim... Servis yapalım. ..

Not: ic harcı peynirlide yapabilirsiniz..

















Share This:

No Comment to " KIYMALI KAPALI PİDE TARİFİ ~ RESİMLİ "