Scroll To Top
Son Yazılar

YAĞLI FASULYE TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ


YAĞLI FASULYE TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ 




■ MALZEMELER

• 5 kilo taze ve genç Fasulye
• 1 şişe Sirke (750ml)
• Yarım şişe Sıvıyağ (500ml)
• 5-6 baş Sarımsak
• Kırmızı dolmalık Biber
• 2 avuç normal Tuz



■ Yapılışı
Öcelikle fasulyelerin ucunu temizleyelim ve yıkayalım ama kırmayalım. Tencereye sirke, sıvıyağ, tuz koyalım ve kaynamaya bırakalım. Sonra içine fasulyeleri ekleyelim. Piştikce ve karıştırdıkca fasulyeler rengini değistirecektir. Rengi değisen fasulyeleri bir tepsiye alalım ve soğumaya bırakalım. Aynı şekilde tenceredeki yağıda soğumaya bırakalım. Biberleri ince doğrayalım veya rondodan gecirelim. Sarimsaklari ince şekilde doğrayalim. Kavanozun icine sarimsak, biber, fasulyeyi sırasıya sıkı sıkı yerlestirelim. En son üzerine soğuyan yağı dökelim. Kavanozun ağzini kapatalim ve üc gün sonra servis yapalim.


Not: Ben farkli bir sirke (7 Kräuter Essig) kullandim. Isterseniz Elma sirkeside kullanabilirsiniz.. Fasulyeler piserken eviniz yoğun bir şekilde sirke kokacaktir..











Share This:

No Comment to " YAĞLI FASULYE TURŞUSU TARİFİ ~ RESİMLİ "