Scroll To Top
Son Yazılar

LAHMACUN TARİFİ ~ RESİMLİ


LAHMACUN TARİFİ ~ RESİMLİ                                    




■Malzemeler

• 2 kilo Un
• 1 paket kuru Maya
• 2,5 su bardağı ılık su
• 2,5 su bardağı ılık süt
• Yarım çay bardağı Sıvıyağ
• Tuz




●Kıyma harcı


• 1,5 kilo Kıyma
• 3-4  tane yumuşak Domates
• 2 tane kuru Soğan
• 2-3 tane Sivribiber
• Yarım su bardağı Sıvıyağ
• 1 kutu rendelenmis domates
• 2 yemek kaşığı Biber Salçası
• 2 yemek kaşığı Domates Salçası
• 1-2 diş Sarımsak
• Maydonoz
• Acı Pulbiber
• Tozbiber 
• Tuz

■ Acmak icin 
• Un


■ Yapılışı 


Mayayi bir bardagin icine dökelim ve üzerine ılık su koyalim. Karistirarak eritelim. Büyük bir kabın icine un, sıvıyağ, tuz, maya koyalım. Su ve sütü ekleyerek orta yumusaklikta bir hamur yoğuralım. Posetleyelim ve mayalanması icin dinlendirelim.
Ic harc icin mutfak robotunun icine kabuğu soyulmuş domates, soğan,sivribiber, sarımsak ve maydonoz koyalım ve incecik oluncaya kadar robottan geçirelim. Kıyma,pulbiber, tozbiber, rendelenmis domates,tuz, sıvıyağ ve salçaları ilave edip tekrar hepsini birlikte robottan gecirelim.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yuvarlayalım. Unlu tepsiye dizelim ve üstü kurumasın diye poşetleyelim. Un ve merdaneyle bezeyi oval  veya yuvarlak seklinde acalim. Actigimiz bezeyi fırın kağıdinin üzerine yerlestirelim ve üzerine ic harc yayalim. Kağit ile pizza tavasina yerlestirelim. Kapagini kapatalim. Hamurumsu kıvamı gectikten sonra kagidi altindan alalim ve devam pisirelim. Böylelikle şekli hic bozulmayacaktir... Diger bezeleride ayni sekil yapalim. Yanina marul, domates, maydonoz, soğan ve sarimsakli yoğurt veya Ayran ile servis yapabilirsiniz..


Not: Pizza Tavasinda veya Silex'de yapabilirsiniz. Evinizde Robot yoksa malzemeleri ince ince doğrayabilirsiniz...Bezeleri dahada kücük tutabilirsiniz...


















Share This:

No Comment to " LAHMACUN TARİFİ ~ RESİMLİ "