Scroll To Top
Son Yazılar

KAYTAZ BÖREGİ TARİFİ ~ RESİMLİ


KAYTAZ BÖREGİ TARİFİ ~ RESİMLİ 




● MALZEMELER

• 6,5 su bardağı Un
• 1/3 yaş Maya
• 1,5 tatlı kaşığı Tuz
• 2 tatlı kaşığı Sıvıyağ
• Aldigi kadar ılık Su



●Ic harc

• 400 gr az yağlı Kıyma
• 2 adet Soğan
• 1 adet Sivribiber
• 1 yemek kaşığı Nar Ekşisi
• 1 yemek kaşığı Biber Salcası
• 2 yemek kaşığı eritilmis Tereyağ
• Kuru Maydonoz
• Pulbiber
• Karabiber
• Tuz


● Acmak icin

• 4-5 yemek kaşığı Tereyağ
• Yarim cay bardagi Siviyag



● Yapılışı

Hamur icin bir kabın icine un, maya, tuz, siviyag koyalım ve su ekleyerek hamur elde edelim. Mayalanmasi icin posete gecirelim ve dinlendirelim.
Bir kasenin icine tereyağ ve siviyag koyalim ve mikrodalgada eritelim.
Bu arada ic harc icin sogan ve biberi ince sekilde dograyalim. Kıymanın icine ilave edelim. Nar eksisi, salça, erittigimiz tereyağ, maydonoz, pulbiber, karabiber, tuzuda kıymaya ilave edelim ve elle yoğuralim.
Hamurdan 16-18 adet beze yuvarlayalim. Her bezeyi erittigimiz tereyagdan bol sürerek dizelim. Tezgaha bir beze koyalim ve elimizle acabildigimiz kadar uzunlamaca acalim. Iki parmagimizla bir ucundan tutup kaldiralim. Bir ucunu tekrar tezgahin üzerine koyarak dolayalim. Tepsiye yerlestirelim. Diger bezeleride ayni sekil yapalim. Kıymadan ceviz büyüklüğünde parca alalim ve yuvarlayalim. Her hamurun üzerine birer tane koyalim ve elimizle bastiralim. Kendiliginden sekil alacaktir. Erittigimiz tereyagdan bol bol sürelim. Önceden ısıtılmış 190°C fırında renk alana kadar pisirelim. Sicak servis yapalim..






























Share This:

No Comment to " KAYTAZ BÖREGİ TARİFİ ~ RESİMLİ "