Scroll To Top
Son Yazılar

TEPSİ KEBABI (HATAY) TARİFİ ~ RESİMLİ


TEPSİ KEBABI (HATAY) TARİFİ ~ RESİMLİ 


● MALZEMELER

• 500 gr Kıyma (orta yağlı)
• 1 adet Soğan
• 2 adet Domates
• 2 dis Sarımsak
• 3-4 adet Sivribiber
• 1 cay kaşığı Salça
• 1 cay kasigi Tereyağ
• 1 yemek kaşığı Siviyag
• Maydonoz
• Pulbiber
• Karabiber
• Kimyon
• Tuz


● Sos
• 2-3 yemek kaşığı Sıvıyağ
• 1 yemek kaşığı Salça
• Yarîm cay bardağı Su
• Az Tuz


● Yapılışı

Bir kabın icine kıyma, pulbiber, karabiber, kimyon,tuz, rendelenmis soğan ve sarımsak, doğranmış maydonoz, siviyağ koyalım ve elle yoğuralim.
Sos icin tavanin icine Sıvıyağ, salça koyalim ve kizdiralim. Su ve tuz ilave edelim ve bir tasim kaynatalim. Ocaktan alalim. Domatesi iri yarim halka seklinde dograyalim. Tepsinin icine tereyağ, salca koyalım ve elle tabanina sürelim. Kıymayı tepsiye alalım ve elle bastırarak yayalım (Sıkıstırınız). Sekiz eşit parcaya keselim. Domates ve biberleri dizelim. En üstüne sos gezdirelim. 230ºC firinda suyunu cekip kızarana kadar pisirelim. Sicak servis yapalim.

Not: Piserken kıyma yagini ve suyunu salarak biraz kücülecektir. Ben cok pismis seviyorum. Sizler istediginiz sekilde pisirebilirsiniz














Share This:

No Comment to " TEPSİ KEBABI (HATAY) TARİFİ ~ RESİMLİ "